Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nem lesz kevesebb - ha adunk!

2019. január 10.
Cimkék:advent, ajándék,
A Miskolci Egyetem Ökumenikus Lelkészsége minden évben megszervezi adománygyűjtési akcióját az Adventi időszakban. Ebben az évben a kezdeményezéshez csatlakozott a Felsőoktatási Dolgozók Miskolci Szakszervezetének Irodája, valamint a Miskolci Egyetem Iskolaszövetkezete is.

Ebben az évben az adományokat a Rakacai Görögkatolikus Egyházközség fogadta. Amint Balogh Győző atya a közösség vezetője elmondta, hogy az adományok olyan helyre kerültek, hogy az itt élők hálával és szeretettel fogadják azokat, mindennek örülnek az emberek, mert nagy szegénységben sokszor nélkülözésben élnek a településen. A Miskolci Egyházmegye a Tanoda programmal segíti a diákokat a továbbtanulás lehetőségét is felkínálva részükre. Győző atya ebben látja a boldogulás lehetőségét, hogy a megszerzett tudás és a tanulás segíthet leküzdeni számos nehézséget.

Balogh Győző atya az összegyült ajándékokkal

Balogh Győző atya az összegyült ajándékokkal

Győző atya megköszönte a lelkészségnek az adományokat és különösen azt, hogy gondoltak az ott élőkre. Az adományokat a roma szakkollégium munkatársa juttatta el, akik szintén ebben az adventi időszakban számos területen segítettek.

A segítség nagyon fontos, főleg ha az tiszta szívből és önzetlenül történik. Ebben az időszakban különösen is nyitott az emberi lélek a jótettekre. Adja meg az Isten, hogy szívünkben mindig ott legyen az adni akarás szándéka hiszen, aki kapcsolatban marad a Betlehemi Gyermekkel, az mindig tudja, mit kell cselekedni….és nem csak karácsonykor.

Makkai László, görögkatolikus egyetemi lelkész