Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
A mai apácák életét nem feltétlenül egy világtól elzárt ódon kolostorban kell elképzelni. A munka és imádság mellett sokan sportolnak, van, aki még sárkányrepülőzik is. Nem zárkóznak el a közösségi média használatától sem. Sok szerzetesnőnek van okostelefonja – egyes applikációkat az evangelizáció szempontjából rendkívül hasznosnak tartanak. Ízig-vérig modern személyiségek, miközben elkötelezetten élik a 15. zsoltár szavait: „Istenem vagy nekem, nincs más javam rajtad kívül.”
Ha a Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség istentiszteleti helyeit végig szeretnénk járni, akkor közel kétszázötven kilométert kellene megtennünk, hogy mindegyiket érintsük; de olyan községekben is élnek evangélikusok, ahol helyben nincs istentisztelet. „Ennél szórványabb területet nem láttam” – fogalmaz az aszódi származású, 2016 augusztusa óta Tokajban és környékén szolgáló lelkész, Gerlai Pál, aki már régóta ismeri a Zempléni-hegység vidékét.
Meghívó Évnyitó Ökumenikus Istentiszteletre.
A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség évzáró Istentiszteletet tart 2019. június 12-én 18:00-tól az egyetem éttermében (Gasztroműhely).
Az alkalomra minden felekezetből a részt venni kívánó diákokat, oktatókat és dolgozókat egyaránt sok - sok szeretettel várjuk!
Zárjuk méltóképpen a tanévet együtt!
Ha továbbtanulás előtt álló 11-es diák vagy gyere el a Pünkösdi Nyílt Napunkra!
Ráhel és Krisztina nővér beszámol szentföldi élményeiről
Az angol nyelvű szentmisére járók kezdeményezéseként megpróbálunk segíteni néhány miskolci családot.