Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Adventi Vásár

2018. február 1.
Cimkék:advent, ajándék
Ezúton szeretnénk képes beszámolóval szolgálni a Lelkészség által szervezett „Adventi Vásár” kedves „eredményeiről”.

Szeretteink!
Bizonyára emlékeztek még, hogy az adventi időszakban szeretettel és örömmel készítettünk közösen koszorúkat, mécseseket, ínycsiklandó és szépséges mézeseket, amelyek árusításával szegény gyermekek támogatását tűztük ki célul. Nos, a készítők és a vásárlók együttes törekvését Isten megáldotta, s 85.000 Forintot küldhettünk át Kárpátaljára. Közösségünk lelkes tagjai és családtagjai, valamint a Beregszászi Református Egyházközség segítségével jutott el adományunk a munkácsi Bóbita Gyermekfejlesztő és Lelkigondozó Központba. Kiegészítve az összeget, három nagycsalád ( 3X30.000 Ft) vette át örömmel adventi szorgoskodásunk gyümölcsét. Mindhárom családban három szent nevelkedik, s kiválasztásukban az ökumenikus gondolatot is fontosnak tartottuk. Így a munkácsi református, gyermekeit egyedül nevelő Ruszin Enikő családja, a guti három árva unokáját nevelő görögkatolikus Béres Erzsébet családja, valamint egy római katolikus-ortodox, három kisfiát nevelő pap család, a Gesnya család. Mindhárman nagy örömmel és Isten iránti hálával vették át ezt az anyagi támogatást.
Szeretettel osztjuk meg Veletek a családok fotóit, s a nagymama szívet melengető levelét is!
Áldás legyen mindnyájunkon, hittel és szeretettel eltervezett dolgainkon. Őrizze, segítse és áldja a jókedvű adakozókat a Teremtő!

   

  

Taracköziné Nemes Mónika, református egyetemi lelkész